fbpx

Naš odnos do denarja je vse preveč podvržen vplivom množičnih medijev. Še posebej močan je nenehen pritisk oglaševalcev, ki z manipulacijami spodbujajo nebrzdano trošenje, zadolževanje prek lastnih zmožnosti in pohlep.

Ste tudi vi ali vaši bližnji ujetniki potrošnje?
Želite spremeniti vaše navade rokovanja za denarjem?
Želite raziskati kakšen tip osebnosti ste glede ravnanja z denarjem?
Bi radi spoznali vaša prepričanja, ki jih imate v odnosu do denarja?
Bi radi ozavestili, kakšna sporočila, vezana na denar, ste ponotranjali v preteklosti? Le-ta namreč vplivajo na to, kako danes gledate na denar, kako se nanj odzivate.

Vsak dan smo v stiku z denarjem. Gledate nanj s hvaležnostjo za to, kaj vse vam nudi, kaj vse vam omogoča, kako super uporaben je ali gledate nanj s strahom, kdaj ga bo zmanjkalo, da ga ni; za vas, za plačilo položnic in za vse ostalo?

Se pogovor v vajinem odnosu s partnerjem vrti okoli tega, koliko kdo porabi, koliko sme, koliko je preveč? Se s partnerjem/partnerko zmoreta pogovarjati o čustvih in sanjah, ki poganjajo vajin odnos do denarja, porabe, nakupov?

Ali ste vedeli, da so številni konflikti v partnerskem odnosu povezani  z denarjem? Ali spiti doma pripravljeno kavo ali iti v lokal? Gremo jest v restavracijo ali skuhamo doma? Gremo na dopust v počitniški dom, v hotel z dvema zvezdicama, v de-luxe hotel s petimi zvezdicami? V kakšnemu stanovanju živimo; koliko je potrebno vlagati v prenovo in posodabljanje?

Denar in denarni problemi so lahko veliki povzročitelji stresa. Problemi z denarjem lahko sprožajo preplavljajoča negativna čustva in samoobsojanje, kar slabo vpliva na duševno in telesno zdravje. Prav tako finančni stres vpliva na vaše odnose in družinsko življenje.

Osebam, ki se srečujejo s stresom, povezanim z denarjem, bo v pomoč, če se vključijo v psihoterapijo ali delavnico »Odnos do denarja«, ki bo pomagala pri soočanju s temi težkimi občutki.

Na tej enodnevni delavnici boste prepoznali, kakšne asociacije imate v povezavi z besedami »zapravljanje«, »investiranje«, »moč«, »delo«… To vam bo pomagalo ugotoviti, kakšen je vaš denarni zapis ali jedrno prepričanje, ki poganja vaše vedenje okoli denarja. Potem, ko boste prepoznali te mentalne zapise v zvezi z denarjem, se boste naučili spremeniti posledično neprimerno in težavno vedenje.

Raziskovali bomo vaša notranja prepričanja v zvezi z denarjem, jih spreminjali in oblikovali nove, močnejše zapise odnosa do denarja, ki bodo bolj naravnani na obilje. Nov način razmišljanja boste morali zavestno vaditi tri mesece po zaključeni delavnici, da se vam bo vtisnil v vašo podzavest. Naučili se boste bolje pogovarjati glede denarja in raziskovali čustva in želje, ki poganjajo vaš in partnerjev odnos do denarja.

Bolje boste razumeli zakonitosti toka denarja ter vaš notranji zapis: ali je naravnan na pomanjkanje ali na obilje. Raziskali boste tudi vaš tip osebnosti povezan z denarjem.

Močna izkustvena delavnica v vezi z vašim odnosom do denarja, kot je še niste doživeli.

Cena enodnevne delavnice je 100 eur/delavnico.

Prijavi se

Morda bi vas zanimalo tudi:
Več o delavnicah
Pišite mi