fbpx
Akcija!

POT V LEPŠE ŽIVLJENJE – Priročnik za odrsale otroke alkoholikov

23.92 

V knjigi Pot v lepše življenje so prestavljene pogoste težave, s katerimi se v življenju spopadajo odrasli otroci alkoholikov zaradi odraščanja v družini z alkoholizmom. Knjiga vam lahko pomagata, da se boste lažje razumeli ter da si boste znali dati podporo in sočutje.

Kategorija: Product ID: 4946

Opis

Kdo so odrasli otroci alkoholikov?

Odrasli otroci alkoholikov so tisti ljudje, ki so živeli ob staršu, ki je v času njihovega odraščanja daljše obdobje čezmerno posegal po alkoholu. Nekateri starši alkoholiki so se z leti ozdravili odvisnosti, drugi ne. Verjetno je tistim otrokom, katerih starši ne pijejo več, zdaj lažje. Vendar imajo kljub temu posledice, saj so bili določen del življenja vključeni v družinsko dinamiko, ki jo je zaznamovala odvisnost od alkohola. Nekateri odvisniki z leti opustijo odvisnost, še naprej pa uporabljajo vedenje in čustvene odzive, ki so značilni za odvisnike, te vzorce pa otroci ponotranjajo

Komu je knjiga namenjena?

Knjiga je namenjena odraslim otrokom alkoholikov.

Kaj vam knjiga nudi?

V knjigi Pot v lepše življenje so prestavljene pogoste težave, s katerimi se v življenju spopadajo odrasli otroci alkoholikov zaradi odraščanja v družini z alkoholizmom. Knjiga vam lahko pomagata, da se boste lažje razumeli ter da si boste znali dati podporo in sočutje.

V knjigi boste našli smernice, kako boste lahko od svojih staršev vzeli tisto, kar v življenju pripomore k dobremu delovanju. Knjiga Pot v lepše življenje, vam bo pomagala tudi pri preseganju vzorcev, ki za vas niso dobri in ki v vas ustvarjajo nelagodne občutke.

Med odraščanjem ob zasvojenem družinskem članu ste se z opazovanjem naučili nekaterih načinov odzivanja, vedenja in delovanja, ki vam škodijo.

Ni dovolj samo oditi od doma oz. iz domačega gnezda v svoje stanovanje in živeti svoje življenje. Osamosvojitev je pomemben korak za vsakega odraslega, saj se je veliko lažje učiti novih vzorcev, če vsakodnevno niste več izpostavljeni vedenju, ki se pogosto pojavlja v alkoholičnih družinah.

Dobro je, da ozavestite svoje ponotranjene odnosne vzorce, ki ste se jih med odraščanjem učili z opazovanjem staršev. Ponotranjeni odnosni vzorci vplivajo na vaše sedanje odnose in na vaš odnos do vas samih. Z opazovanjem skrbnikov ste se učili, kako se pogovarjati, kako reševati težave, kako čutiti in izražati čustva. Ponotranjali ste veščine, kako se povezovati z domačimi in drugimi, kako se odzivati na svoje napake in napake drugih, kakšno vzdušje v odnosih ustvarjate. Videli ste nešteto domačih prizorov in utrjevali želeno in neželeno znanje, kako postavljati meje sebi in drugim, kako se odzivati na meje drugih. Posnemali ste in sami ste gradili svoj odnos do odgovornosti, svoj vzorec komuniciranja ter tudi to, kako ste opremljeni za reševanje sporov, kako ste opremljeni za navezovanje stikov z drugimi ter kako lahko na enem ali več pomembnih področjih vašega življenja in delovanja napredujete, naredite premik ter tako ustvarjate boljše življenje zase in za svoje otroke.

Če želimo preobraziti pomanjkljive ali napačne življenjske veščine, ki jih imamo na nekaterih področjih svojega delovanja, moramo postopno, a vztrajno razvijati nove. Dobro je, da ozavestimo, katere so naše močne točke in katere šibke. Vedeti moramo, kaj si želimo spremeniti in kako.

Knjiga Pot v lepše življenje, Priročnik za odrasle otroke alkoholikov lahko otrokom alkoholikov prižiga upanje in pogum, da si z vztrajnim napredovanjem ustvarjajo lepše življenje.

Branje te knjige je terapevtsko, saj se boste ob branju lahko povezali z izkušnjami drugih odraslih otrok alkoholikov. Lahko se boste poistovetili z njimi in spoznali podobne izkušnje. Lažje boste sprejeli nekatera svoja »čudna« vedenja, saj boste videli, da se nekatere stvari dogajajo številnim odraslim otrokom alkoholikov. V drugem delu knjige vam predstavljam tudi številne ideje, načine razmišljanja in izhodišča za raziskovanje vaših vedenj ter iztočnice za razvijanje novih, boljših vzorcev.

Knjigo lahko preberete od začetka do konca ali pa poiščete poglavja, ki opisujejo korake ali teme, ki vas zanimajo.

Avtorica dr. Nada Mirnik Trtnik, vam s knjigo želi pomagati pri razumevanju samih sebe in vam dati podporo na vaši poti v lepše življenje in boljše odnose