fbpx

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu https://odnos.org/. Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last podjetja Terapevtski inštitut – ODNOS, Trg sv. Mavra 4, 6310 Izola, DŠ: 49499947 in je informativne narave.

Omejena odgovornost

Direktor Terapevtskega inštituta – Odnos ne odgovarja za uporabo spletnih strani https://odnos.org/ in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Sodelavci Terapevtskega inštituta – Odnos, se bodo trudili za pravilnost informacij. Sodelavci Terapevtskega inštituta – Odnos lahko vse vsebine spreminjajo kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarjajo za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki spletne strani lahko uporabljajo vsebine, ki so objavljene na spletnem naslovu https://odnos.org/ v svoje osebne namene. Pri tem pa ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za uporabo spletnih vsebin, če so le te uporabljene v škodljive namene ter za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

Varovanje osebnih podatkov in posredovanje informacij

Sodelavci Terapevtskega inštituta – odnos bodo z  vsemi podatki, zbranimi na straneh https://odnos.org/, razpolagali v skladu z veljavno zakonodajo.

Ko vnesete na katerokoli našo spletno stran vaš e-mail naslov se v celoti strinjate, da lahko podjetje Terapevtski inštitut – Odnos, davčna številka: 49499947 (v nadaljevanju upravljavec osebnih podatkov) uporabi podatke, ki ste jih vnesli (kot npr. e-mail naslov, telefonsko številko itd.) z namenom pošiljanja elektronskih obvestil, telefonskih obvestil, neposrednega trženja, statistično obdelavo, izdelavo raziskav, pošiljanja raznih ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij, raznih nagradnih akcij ter vabil na dogodke, komuniciranja, vsakodnevnega izvajanja marketinških raziskav, prilagajanja ponudbe, segmentiranja in izvajanja drugih vrst tržnih in poslovnih analiz ter za druge namene.

Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost. Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@odnos.org ali se odjavi direktno iz prejete elektronske pošte, poslane preko tretjih orodij za pošiljanje masovne e-pošte.

Odjava od prijave na delavnico

Zadnji rok za odjavo od katerekoli storitve, bodisi terapije, predavanja, delavnice je tri delovne dni pred začetkom izobraževanja ali pred dogovorjenim terminom za terapijo.

Odjava mora biti podana pisno na elektronski naslov info@odnos.org ali preko sms sporočila na 031 371 143.

V primeru, da prejmemo pravočasno pisno odjavo, vrnemo morebitno vnaprej plačano kotizacijo v celoti.

Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi zaračunamo kotizacijo v celoti.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Internet Explorer, Chrome ali Firefox, nalagajo na vaš računalnik medtem ko vi brskate po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

Na naši spletni strani smo v  skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, namestili obvestilo o uporabi piškotkov. Omogočili smo vam tudi izbiro, v kateri lahko izberete, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

  1. Obvezni piškotki

Piškotki, ki so obvezni, so tisti, ki jih spletna stran potrebuje, da pravilno deluje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani www.odnos.org prilagaja vam.

  1. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

  1. Ostali piškotki (3rd partiy cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani www.odnos.org se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega družabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci odnos.org nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto odnos.org?

Uporabljamo naslednje piškotke:

  1. Obvezni za delovanje strani

cc_analytics

cc_necessary

To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

  1. Statistika obiska

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.

Ali me lahko Google indentificira na osnovi teh piškotkov?

  1. Google ne more nikogar osebno identificirati oz. prepoznati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se naključno generirajo.
  2. 3rd partiy cookies

Če vi s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto www.odnos.org nima vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko na enostaven način izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+.

Pogoji oglaševanja in obdelave osebnih podatkov na spletni strani odnos.org

Z označbo kljukice v razdelku “Strinjam se s pogoji oglaševanja in obdelave osebnih podatkov na spletni strani odnos.org” soglašate, da Terapevtski inštitut – odnos uporabi te podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte, kot so e-novice, povabila na dogodke, članki, posebne ponudbe, popusti ter informacije o izdelkih in storitvah. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tako, da se odjavite s klikom na povezavi v nogi e-poštnega sporočila »ODJAVI SE« ali »unsubscribe«. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi soglasja izvedla pred njegovim preklicem.

Prav tako z označbo kljukice v razdelku “Strinjam se s pogoji oglaševanja in obdelave osebnih podatkov na spletni strani odnos.org” dovoljujete obdelavo osebnih podatkov z namenom, da bodo nekatera poslana e-poštna sporočila temeljila na vaših osebnih interesih (npr. informacije za ženske, moške, novice za starše, če imate otroke…). Z označbo kljukice v razdelku “Strinjam se s pogoji oglaševanja in obdelave osebnih podatkov na spletni strani odnos.org” označite, da Terapija Odnos lahko uporablja vaše osebne podatke za pošiljanje oglasnih sporočil in analizira vaše podatke za namen optimizacije ponudbe izdelkov, lokacij in storitev ter za namen tržnih raziskav. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tako, da stopite v stik s Terapevtskim inštitutom – Odnos preko elektronske pošte info@odnos.org in sporočite, da ne dovoljujete več obdelave vaših osebnih podatkov. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi soglasja izvedla pred njegovim preklicem.