fbpx

Delavnica DRUŽINSKI ODNOSI – Družinski posel

Marsikdo dela s svojim sorodnikom, partnerjem, prijateljem ali sosedom. In včasih je lahko to pravi izziv. Še posebej, ko morate sebi ljubi osebi povedati informacijo, za katero bi lahko ta oseba menila, da ne izraža vaše naklonjenosti ali celo obratno, da se za tem mogoče skriva zamera zaradi kakšne druge stvari, ki ste jo imeli v zasebnem življenju.

Slovenija je majhna in pogosto se lahko zgodi, da svoje sodelavce poznamo tudi iz drugih krogov. Zato nam je postavljanje in ohranjanje ustreznih profesionalnih odnosov pogosto dnevni izziv. Če se v takih izzivih znajdete tudi vi, vljudno vabljeni, da raziščete kakšna komunikacija in odnosi so ustrezni v situacijah, ki se pojavljajo v delovnih okoljih.

NAMEN delavnice je:

 • Postavljanje razmejitev, kdo je v kakšni poziciji v podjetju. Delavnica vam bo pomagala ovrednotiti posamezne pozicije, ki jih ima vsak član v podjetju, ter kakšne so dolžnosti vodje in sodelavcev, kakšne so prednosti in slabosti družinskih podjetij.
 • Izboljšanje medsebojnih odnosov s pomočjo iskrene, poglobljene komunikacije in izboljšanje medsebojnega razumevanja.
 • Boljše reševanje konfliktov in prepoznavanje le teh, če so prikriti. Na delavnici se boste učili dobrih strategij za izboljšanje reševanja konfliktov, kar bo vplivalo na izboljšanje medsebojnega razumevanja.
 • Iskanje skupnih vrednost in povezovanje preko njih. Na delavnici boste iskali vaše skupne osebne vrednote in jih poskušali prenesti na vaše delovanje v podjetju.
 • Izboljšanje komunikacijskih veščin, da se boste lažje izrazili, bili slišani in se tudi bolje vživeli drug v drugega.

CILJ delavnice je razbremeniti osebne odnose poslovnih izzivov in hkrati v poslovno sodelovanje vnesti več jasnega razmejevanja pozicij, v kakšni vlogi je kdo v podjetju

VSEBINA:

 • Razumevanje razmejitve delovnih vlog in zasebnih odnosov (izjemno pomembno je, da se posamezniki ne počutijo manj pomembne v odnosu, če je npr. njihov sosed, ko sta doma, njemu enakovreden, v delovnem okolju pa je njegov nadrejeni, itd …)
 • Učimo vas, kako pripravite posnetek stanja: kdo je »glava družine« in kdo je »glava podjetja« (tako kot imamo v organizacijah organigrame, se pogosto tudi v neformalnih okoljih oblikujejo statusi posameznikov ali njihovih družin, ki lahko vplivajo na odnose med sodelavci. Njihovo razumevanje in ustrezno umeščanje v delovnem okolju je za dobro sodelovanje in doseganje ekonomskih ciljev bistveno.).
 • Prednosti dela v družinskem podjetju (posamezniki, ki se poznajo tudi zasebno, en o drugem vejo več, zato se lahko tudi bolje prilagajajo in bolje sodelujejo ter iščejo skupne interese tako v ekonomskem, kot tudi v socialnem smislu.).
 • Pasti in slabosti dela v družinskem podjetju (kot smo omenili prej, se ljudje, ki se poznajo iz zasebnih sfer, v delovnih okoljih tudi bolje poznajo, kar pa lahko kadar pride do navskrižja interesov, tudi zlorabi. Pogledali bomo, kako delujemo, da do tega, ne pride.).
 • Iskanje skupnih vrednot (vrednote so nekaj, kar za nas predstavlja večjo vrednost in smo zato na tem področju pripravljeni vložiti več truda. Ljudje, ki imajo skupne interese in skupne vrednote tudi v delovnih okoljih, rajši delajo skupaj in tudi dosegajo boljše cilje.)
 • Izhodišča dobre komunikacije (Ljudje, ki se med seboj poznajo tudi zasebno, so še toliko bolj močni v tem, da zaznajo, če je oseba na drugi strani z njimi neiskrena. Zato je osnova dobre komunikacije zagotovo iskrenost, ki pa najlepše deluje skupaj z dobronamernostjo. Seveda bomo nagovorili tudi ostale parametre dobre komunikacije.).
 • Dobre strategije reševanja konfliktov (zavedati se moramo, da konflikt nastane takrat, ko ena stran zazna, da bi druga stran lahko potencialno negativno vplivala na interese druge strani. Ko to razumemo v našem delovnem okolju, navadno prepoznavamo možnost konflikta še preden nastane in ga lahko uspešneje eliminiramo.

Kje: Tehnološki park Ljubljana

Kdaj: sreda, 13. marec 2024  med 9:00 in 13:00 h

Cena: 190 eur na osebo

Ugodnosti:

 • 2 osebi iz istega podjetja – 15% popusta na osebo
 • 3 osebe iz istega podjetja – 20% popusta na osebo
 • 4 osebe iz istega podjetja – 25 % popusta na osebo

Predavateljici:

 1. Nada Mirnik Trtnik, zakonska in družinska terapevtka, univ. dipl. socialna delavka, dipl. ekonomistka in organizatorka dela, Psihoterapija odnos, https://odnos.org/
 2. Zinka Kosec, spec. organizacije dela, vodja podjetja Akademija Akcija, zavod za aktivni razvoj, https://www.korporativni-velnes.si/

Informacije in prijave:

Število prostih mest je omejeno! Na delavnico se lahko preprosto prijavite preko spodnjega obrazca.

  Morda bi vas zanimalo tudi:
  Več o delavnicah
  Pišite mi