fbpx
DA BO VAJINA LUČ ODNOSA LEPŠE SEVETILA IN NADINE KARTICE ZA PARE

Marsikdo se nahaja v partnerskem odnosu. A kot veste, ima vsak partnerski odnos različne stopnje.  Ko začetna zaljubljenost mine, se velikokrat zgodi, da odnos preide v vsakodnevno rutino, predvsem z vidika pogovorov.

Ta rutina postopoma postane naveličanost. Sprijaznjenost, vdanost v usodo, nezadovoljstvo.  Partnerja se nehata zanimati za sanje eden drugega, se ne poslušata, pogovori so omejeni na nujne stvari, najpogosteje na odsekane besede »da« / »ne«. Do takega stanja lahko nastopi tudi zaradi različnih življenjskih prelomnic, npr. rojstva otroka, selitve v skupni dom, pretirano vtikanje staršev, preobremenjenost ipd.

Luč odnosa, ki je na začetku svetila tako močno, da so se vse izgovorjene besede in dejanja lesketala, postopoma ugaša. Pri nekaterih  parih, od močne luči iz začetnega obdobja odnosa, ostane samo še medla svetloba. Prihodnost odnosa se postavi pod vprašaj. Nemalo parov se odloči za razhod, nemalo pa je tudi takih, ki v slabem odnosu vztrajajo, ravno zaradi vdanosti v usodo, strahu pred tem, da bi ostali sami (čeprav so v tem odnosu dejansko osamljeni).

Moj namen je pomagati parom, ki imajo dober odnos, da bo njihova luč odnosa lepo svetila še naprej. Želim pa pomagat tudi tistim parom, ki so se odtujili, da bi jim medlo svetlobo odnosa razpihala v  močnejši žar.

Zato vam predstavljam »Nadine kartice za pare«. S temi karticami boste predvsem globlje spoznali partnerja in sebe, na zabaven način raziskovali vajino ljubezen, izboljšali kakovost vaših pogovorov, se še bolj zbližali in na novo zgradili odnos. Predvsem pa se boste z uporabo teh kartic naučili pogovarjati, poslušati, izraziti svoje mnenje, morda tudi čustva.

Nadine kartice (99 jih je v kompletu) so razdeljene v pet vsebinskih sklopov; iztočnic za vse pomembne teme partnerskega odnosa in zadevajo vse njegove faze, od zaljubljenosti do zrele ljubezni.  To so: sklop MIDVA (vajine sanje, želje, strahovi…), OTROCI, DENAR, SPOLNOST in DUHOVNOST. Vsak sklop je označen z različno barvo.

nadine-kartice-pare-psihoterapija

Vsaka kartica ima tri ali več vprašanj. Iz kompleta se (po vrstnem redu ali naključno) izbere po eno kartico in se ob vprašanju na njej pogovarja. V kolikor kakšno vprašanje za vaju ni relevantno (npr. če nimata otrok), ga preskočita. Vprašanja so tako zastavljena, da na njih ni možno odgovoriti le s kratkim »da« ali »ne«; zato je ključno, da se o izbrani temi pogovarjata in se poslušata, tudi v kolikor se vama kje zatakne. Pri odgovorih bodita… pogumna in iskrena.

Naj vajin odnos ne tone v površinskih vsakodnevnih pogovorih. Dovolita, da ga s pomočjo usmerjenega pogovora ob Nadinih karticah za pare, poglobita na način, da se zbližata in odprto pogovorita o številnih področjih vajinega odnosa. Pri tem vama želim vse najboljše!

Še več o Nadinih karticah si lahko preberete na povezavi.

V kolikor pa želite bolj oseben pristop pri izbojšanju vajinega odnosa, dobrodošli na partnerski terapiji.

Z ljubeznijo!!

Dr. Nada Trtnik, zakonska in družinska terapevtka

Psihoterapija Odnos, 031 371 143